Home

Wie zijn wij?

Wat doen wij?

Overige activiteiten

Uitgevoerde projecten

Contact

Deze eerdere opdrachten zijn uitgevoerd bij internationale organisaties die op de wereldwijde markt opereren en beursnoteringen hebben op Wall Street.

Tijdens een verblijf in Oslo van 6 maanden werd de management informatie aanzienlijk verbeterd en werd een personeelsreductie van 50% ingezet.

Na de eerste invoering van Sarbanes Oxley was een enorme administratieve last ontstaan die tot een grote toename in personeel had geleid. Opdracht: efficiency verbetering van 10%.

Het ontwikkelen van een uitgebalanceerde set management informatie instrumenten en het implementeren van de betreffende key performance indicatoren die tot de gewenste besturing van de organisatie leidt.

Ontwikkelen en onderhouden van een business planning proces waarin de pan-Europese organisatie helder heeft hoe het strategische plan tot stand moet komen.††††††††††††††††††††† Wie doet wat en wanneer?

Leiden van de financiŽle implementatie voor een internationale organisatie in chemie, olie, industriŽle dienstverlening en distributie, met een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Bij deze implementatie moest worden voldaan aan statutaire en BTW richtlijnen in meer dan 15 Europese landen

Reorganisatie financiŽle afdeling in Noorwegen

Implementeren van een business planning proces

Implementeren van een Balanced Score Card

Invoeren efficiency verbeteringen Sarbanes Oxley

SAP implementatie

Eerder uitgevoerde projecten

Zorgdragen voor Sarbanes Oxley goedkeuring in het eerste jaar dat dit door Wall Street vereist was.

Leiden van de systeem implementatie voor een internationale productie onderneming in de chemie, met een jaaromzet van ongeveer 400 miljoen euro. Naast de financiŽle kant moest ook een aantal supply chain onderdelen ingevoerd worden.

ERP implementatie (BPCS/Infinium/Portolan)

Implementatie Sarbanes Oxley

Onderbrengen van de management accounting activiteiten in andere afdelingen en daarmee een headcount reductie van 4 FTEís realiseren.

In kaart brengen van de Europese BTW risicoís en vervolgens de betreffende aanbevelingen implementeren binnen zowel de financiŽle processen als de order management afdeling.†† In dit kader moesten verschillende afdelingen zeer diepgaand getraind worden.

Elimineren van Europese BTW risicoís

Reorganisatie management accountingafdeling

F I NANCE† A RT

 

†††††††† financial professionals